10% Korting
Al 60 Verkocht

Steenkolenmijn

Daalhemerweg 31 6301 BJ Valkenburg aan de Geul (L)

logosteenkool

Rondleiding

U begint met onze unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig in onze ondergrondse filmzaal, die in mijnbouwstijl is ingericht. Daarna leidt een van onze mijngidsen u rond. Alle machines en apparaten komen uit de steenkolenmijnen en zijn daar echt gebruikt.

Fascinerend

Na de film bezoekt u met een mijngids de wereld van de steenkoolwinning. Deze gidsen zijn ex-mijnwerkers, komen uit mijnwerkers families of hebben een andere bijzondere band met de mijnwerkerswereld.
Door hun verhalen beleeft u die harde maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers. De rondleiding is een reis door het verleden langs de machines, die werden gebruikt om kolen te winnen.

Elk bezoek is anders

Bij de steenkolenmijn werken mijngidsen met een zeer ruime ondergrondse ervaring of veel kennis daarover. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor en anekdotes, waardoor de sfeer van toen herleeft. 
Deze beleving versterken we met demonstraties van mijnbouw-machines. Ze werken op een speciaal hiervoor aangelegde perslucht-installatie, zoals vroeger ook in de mijnen werd gebruikt.

Minder valide

De Steenkolenmijn en de Jan Kruysen Galerij zijn toegankelijk voor minder valide en rolstoelgebruikers.

Toon meer Toon minder
€ 9,90

Steenkolenmijn volwassenen

Geen € 11,00 maar slechts € 9,90
Toon meer Toon minder

PricePerTicket

€ 9,90

Excl € 0,00 fee

Koop nu! € 0,00